Med lov skal man vand tygge

 

– en revy om regler

prfotomlsvtfb1

Københavns Musikteater, 8. april – 4. maj 2013.

Billetter til forestillingen kan købes her

Mennesker har altid skabt love og regler.
I 2010 blev der i Danmark vedtaget 3,7 nye love om dagen.
Tendensen er flere nye regler år for år.

Hvilke mekanismer driver os til at regulere, forbyde og påbyde? Hvordan påvirker lovgivning eller lovbrud det enkelte menneske? Hvad er regler og love i virkeligheden for en størrelse, når vi sætter dem under lup og gransker dem med et åbent og kunstnerisk sind?

Med plads til både poetiske viser om at være offer for loven, absurde sketches om selvmodsigende love, digtet om færdselsloven, popsangen om knivloven, en dybsindig monolog fra en pensioneret dommer, gakkede gimmicks om paranoia-lovgivning, tager Teater Fantast en tidløs tematik under behandling – med afsæt i samtiden og rødder i revytraditionen.

Særligt PH-revy’en har inspireret os, der med smukke og enkle sange tillader sig at underholde med intelligent samfundskritik.

Vi tror på, at kunsten og musikken kan åbne for andre refleksionsrum end en kronik i en avis, og har valgt skabe musik til forestillingen med Kenneth Thordal som komponist.

I revytraditionens navn har Teater Fantast valgt at invitere en mangfoldig skare af litterære personligheder til at komme med tekstbidrag, der udgør forestillingens grundstof.

Sammen med komponisten, scenografen og instruktøren vil fantasterne udvælge og derefter iscenesætte teksterne og give dem et scenisk og musikalsk udtryk.

Man er fri, når man er i stand til at elske de love, ens tilværelse er underkastet – Karen Blixen

Forestillingen er støttet af: Kunstrådets Musikdramatiske Udvalg. KODA Musikdramatik, Statens Kunstfond.