Til skoler

Skolemateriale

Teater Fantast har med hjælp fra Projekt Udenfor og Kirkens Korshær udarbejdet et undervisningsmateriale, der frit kan downloades her.

Forestilling og foredrag

2010 var EU’ s Fattigdoms år. I den anledning forærede vi forestillingen til alle 4.-7. klasser på Vesterbro, såvel som vi havde en del konfirmander samt gymnasieklasser på besøg. I forbindelse med disse forestillinger var der efterfølgende foredrag samt debat med forskellige relevante personer; medarbejdere fra projekt Udenfor, rigtige hjemløse, en gadepræst fra Maria Tjenesten og andre.

I 2011 tilbød vi forestillingen som et særarrangement til voksne der arbejder med denne gruppe/hjemløse, hvor grundlæggeren af projekt Udenfor, Preben Brandt holdt foredrag samt faciliterede en debat efterfølgende. Dette var til stor gensidig glæde og inspiration.

Kontakt Teater Fantast, hvis I ønsker at bestille en forestilling.

UDPLUK OG TILBAGEMELDINGER

Det er et genialt træk at dekonstruere julens sange og lade julens absolutte tabere fremføre dem på en ny og overraskende måde. Pludseligt giver sætningen ‘jeg så julemanden kysse mor’ en hel anden mening, når den kobles med MC Einars ‘kontant eller på konto?’…
Læs mere på Folkeskolen.dk

Elever og lærer på Bistrupskolen i Birkerød synes, at forestillingen var helt fantastisk. Eleverne udtrykte, at det var meget nemt at forestille sig, hvorledes de hjemløse må føle en juleaften. Eleverne sagde, at de ikke havde tænkt på, at hjemløse ikke sidder inden for og har det rart og varmt. Det satte nogen tanker i gang. Skuespillet var fantastisk og meget realistisk. Det var veldigt godt med debat med gadepræsten, hvor der blev sat endnu flere ord på det at være hjemløs. Historierne for undervisningsmaterialet er blevet læst højt i nogen klaser, hvor de gjorde stort indtryk.
Lene Jallbjørn, lærer ved Bistrupskolen i Birkerød.

Eleverne var virkeligt begejstrede for kulissen, modsætningerne mellem forgrund og baggrund, de to skuespillere, der gjorde det fantastisk – og så overraskelserne, som gående der kom dumpende. Vi snakkede om at alle burde se stykket…
Inger Sohn, lærer ved Tove Ditlevsens Skole på Vesterbro.